Ken voikaan pienessä mielessään arvata, kuinka v-maista on alumiiniteipin käyttö??!

Tarinahan lähti siitä, että minä olin ainoa tarpeeksi pieni menemään kylmään välitilaan eristämään iv-kanavaa. Ja jos ei se villapöly tai paloeristeen paikalleen sovitus ole jo jotain, niin verkon kiinni surraaminen sellaisessa pienessä pimeässä tilassa voi joskus tuntua ylitsepääsemättömältä. Surrikoukku pyöri aina väärään suuntaan, tai ei mahtunut edes kääntymään tilassa. Ja mikäli tuntui onnistumista, niin vähintään verkon langat katkesivat seuraavana..

Viimeistely alumiinipintaisessa paloeristeessä tehdään alumiiniteipillä - perkele! Mikäli, joku ei tiedä, niin kuvailen hieman teippiä. Teippi on alumiinistä, missä on liima ja takana suojapaperi. Itse alumiini on niin ohutta, että suojapaperinkin kanssa teippi jää ohkaisemmaksi kuin perus lahjapaperiteippi. Itsessään alumiiniteippi on kuitenkin helppo katkaista ihan vain repäisemällä, mutta se suojapaperin irroittaminen ei sitten ihan onnistukaan ongelmitta.

Kuvittele: Istut kahden kattotuolin orren päällä (toinen pyllyn alla, toinen osuu just jalkoihin), alla 3 metrin pudotus betonilattialle. Et ole ikinä eristänyt ennen, etkä osaa edes surrata. Olet yksin kylmässä, pimeässä ja ahtaassa kolossa tekemässä jotain, mitä et osaa. Ja kun saat eristeen paikalleen, niin viimeinen silaisu teipin kanssa murtaa sinut tyystin. Se perkuleen suojapaperi ei vain irtoa itse tepistä, ja kun irtoaa niin teippi itse repeää tai pyörähtää ympäri solmuun. Eikä se edes liimaannu siihen eristeen alumiiniin...

 

Itkin ja kirosin!! Ja itkin vielä hieman lisää..

 

Veljeni keksi hieman naisellisemman keinon, mutta varmasti suht käytännöllisen; otetaan keittiössä olevaa alumiinifoliota ja kieputetaan ympärille, niin jää epäsiistit saumat piiloon, ja lopputulos olisi varmasti paremman näköinen kuin mitä se nyt on. En ole vielä asiaa kokeillut, mutta seuraavan kerran kun joudun eristämään, varaudun kotifoliolla.

 

ps. Höyrysulkuteippi on aivan mahtavaa tavaraa, jos oikeasti pitää jotain saada teipattua ja kestämäänkin. Väri ja hinta tosin voivat hieman aiheuttaa ongelmia