Stressi on paha, mutta oikeuttaa näköjään kiukutteleen.

Olenhan itsekin ollut joskus tai silloin tällöin stressaantunut, ja unen vähäisyyden takiakin kiukutellut. Itsellenihän stressi syntyy yleensä opiskelu/työpaineista, rakentamisen aikatauluista tai taloudellisista asioista. Mutta joulustressi.....?!!

Kävin äitini luona piipahtamassa, ja puhelimessa hän vaikutti rauhalliselta (tietty äitini ei ole mikään rauhan enkeli, mutta ei kuulostanmut myöskään järjen menettäneeltä). Perille päästessäni, talon ilmapiiristä pystyi aistimaan joulustressin ilman, että kukaan sanoi mitään siihen suuntaan. Ja sitten se arkku aukesi... Tottahan on, että joulun alla on kiire, kun on erinäisiä valmisteluita ja meidän suvussa vielä kaikki kissan ristiäiset siihen samaan (omat mukaan lukien), joten jos niitä juhlitaan, niin ei meinaa viikossa päivät riittää. Tässä tilanteessa huoli oli viikonlopuista - kun joka viikonloppu pitää johonkin lentää.

Itse vuorotyöläisenä olen tietty tottunut, että viikonloput ovat kortilla, ja eivätkä todellakaan aina vapaita. Mutta äitini kuitenkin viettää joulua/aattoa muualla juhlien ja ruokaillen, joten miten valmisteluista voi stressi tulla?

Joulustressi on ollut minulle harmaana jo pitkään, enkä ole sitä ymmärtänyt, miksi itse en sellaista saa, vaikka näen mistä ympärillä olevat sen haalivat itselleen :)