Näin sanottiin pienenä.. Ja mähän sitten join sitä maitoa - noin 3 litraa päivässä. Ensin punaista ja sitten sinistä (kurria, niin kuin mummo sanoi). Sitten ala-asteen ensimmäisissä terveystarkastuksessa (tai jossain sellaisessa) sanottiin, että juon liikaa maitoa, tai ainakin pitäisi vaihtaa rasvattomaan. Tulee liikaa rasvaa lapselle (kärsin huomattomasta alipainosta yläasteen loppuun asti, vaikka join RASVALLISTA maitoa). Sitä rasvatonta vesilitkua en juonut - jos piti juoda rasvatonta, niin lopetan sitten kokonaan maidon juomisen. Juon siis edelleen rasvallista, sinistä maitoa. Syön myös jugurtteja ja juustoa.. No se niistä maitotuotteista.

No lihakset ok ja luutkin meinasin.. Ei ole murtumia näkynyt (yksi hiusmurtuma kait jalkapöydässä - lääkäriin en suostunut). Mutta eikös hampaat ole luuta myös, niin kuin kynnetkin. Kynnet mulla kasvaa hyvin ja ei liuskotu, mutta noi hampaat ei meinaa kasassa pysyä.

Kun sitä koko pienen iän juoksee hammaslääkärissä oikomassa kalustoa, niin sitä hyväuskoisena kakarana ajattelee, että isona on sitten kauniit hampaat - Paskat! Vaikka syntymälahjana sainkin eriparilliset leuat ja ylös "Liian suuret hampaat syntyessäin sain. Liian suuret hampaat, silti tavallinen vain. Liian suuret hampaat, majavaksi haukuttiin...", niin eipä niistä näytä näin oikomisen jälkeen (10 vuotta sitten otettu viimeiset raudat suusta pois) olla mitään iloa. Saatanan kalusto murenee suuhun!

Ensin oli takahammas A., joka vioittui viisurin poistossa, joten sitä hammasta on nyt korjailtu ja rakennettu uudestaan 5 kertaa. Sitten oli takahammas B., johon oli hammaspeikko päässyt puraismaan viidellä reiällä - hammas poistettiin kun mureni porauksen yhteydessä. Ja nyt, takahammas C. Alkoi taas maistua eilen mätä suussa (tiedän miltä maistuu mätä ruoka suussa, mutta se on sitten toinen hammastarina) - ja ajattelin ruuan jääneen taas hammasväleihin mätänemään (kiitos hamaasvälieni, näin tapahtuu toisinaan). Hammaslanka käsiin ja välit puhtaiksi, ja sitten pari hammaspesua vielä.. Yövuorossa ajattelin, että jo on kumma kun maku edelleen suussa ja nyt joku tuntuu hieman hassulta ienrajassa/poskessa. Peilistä tsiikaa, ja kato ala6 (hammastermi, heh) ottanut osumaa ienrajaa asti lohennut, ja joku palanen kolon kohdalla. Enempää sörkkimättä (ettei hermot tuu näkyviin) kirosin ja aamulla soitto tohtorille.

Olen vip-listalla ja saan kutsun joka vuosi hammaslääkäriin. 5 vuoden aikana en ole vielä kertaakaan kerennyt odottaa koko vuotta :) Tekareistakin on puhuttu jo muutaman kerran. Ensimmäinen arvio oli aikoinaan ennen 30 vuotta (saatan selvitä juuri 30 yli), mutta luultavasti nyt ennen 40 vuotta.. Sukuvika kun ei suksi luista!