Joulu oli ja tais jo mennäkin. Selvisin mallikkaasti sukulaisjoulusta, ja tunnelmakin pysyi hyvänä, vaikka hieman enemmänkin sitä epäilin ennen aattoa.. Pukkikin toi lahjoja, ja ai että sitä pakettien avaamisesta syntynyttä mielihyvää :D

Arki on koittanut kuitenkin tähänkin loukkuun, ja johan sitä tänään hermoilin talolla - vittuaks mä tiedän miten ne seinät pystytetään, ja onko ulkorungossa vaadittavaa kiinnityskohtaa!! Asiahan selviäisi, jos irroittasi kipsilevyn (tosin sit menis saumaukset uusiksi) tai pyytäisi apua. Kuhan nyt jotain räpellettiin tänään... Valvonta ainakin pelaa nyt. Jotenkin tuntuu, että joulun viehätys häipyy ja arki iskee arvaamatta hiipien sekä samalla hienosäätölekalla takaraivoon lyöden. Jos joku on kireä ennen joulua joulustressin takia, niin meillä se kireys alkaa kun arki koittaa. Ja toi toinen meistä on vielä lomalla koko tämän viikon - ei mitään rauhaa tälle vuorotyöläiselle.

 

Palaten noihin seiniin.. Testasimme jälleen miehen ja naisen eroavaisuuksia (mies on ingenjööri ja nainen vain käytännöllinen ja täysin eri ammattialalla kuin minkään asian rakentaminen):

mies: Laitetaan noi vaan tohon kohalle, ja sit toi puu tonne ylös tuohon aukkoon.

nainen: Pitäisikö ensin vaikka piirtää/mitata noi seinien paikat? Ja toi laaseri näyttää saman kohdan ylös, niin ei tarvitse mitan kanssa pelleillä katon rajassa.

mies: No saahan ne sit..

nainen: Siitähän tää alkaa. Tuleeko koko juttu kakkosnelkusta?

mies: Kait joo (ja kohauttaa olkiaan)

nainen: Oot sä edes kattonut noita rakennuskuvia?

(Mies menee katsomaan kuvia ja selailee niitä hiljaa tovin)

mies: Ei niissä ollut minkä kokoista ton puurunkomateriaalin tulee olla.

(Nainen menee kuvien luo ja ottaa rakennuskuvat)

nainen: Tässähän sanotaan ihan selkeästi, että väliseinien runkopalkit ovat kokoa 39*66.

mies: Mitä kuvaa sä oikein luet, ei mun kuvissa tollaista ollut...?

nainen: No ei varmaan perustuskuvissa olekaan sisäseinien kokoja...

 

Lähdimme siis etsimään pihalta oikean kokoista puuainesta. Huoh, huominen tulee pian.. :/