Sanoisinko, että maalaisjärki on eräs tärkeimmistä ominaisuuksista immeisellä ja voimavara, joka auttaa selviytymään mahdollisista mietityttävistä tilanteistakin. Hieman olen huomannut, että voimavarana olisi enemmänkin haihtuva kuin vahvistava..(voin tietenkin olla väärässä moninkin tavoin jälleen)

Maalaisjärkeä voi käyttää tilanteissa, missä ehkä jää hieman miettimään mitä tekisi, kun asiat muuttuvat täysin, tai ei osaa valiat, tai tunteet kertovat piruilemaan, mutta maalaisjärki kertoo inhimillisen lähestymistavan.. No järkiäkin näyttää olevan monia. Pari selkeää esimerkkiä maalaisjärjen käytöstä.

1. Neliön muotoinen parkkialue (piirroskuva ei suostunut latautumaan tänne), missä vasemmassa reunassa on talon sivuseinä, ylhäällä ja vasemmalla parkkiruutuja ja alhaalta tullaan pihaan. Ajan illalla töistä kotiin, ja varattu parkkiruutuni sijaitsee ylhäällä olevassa parkkirivistössä, kaikkein oikeinpuoleisena. Pihaan tullessani kaikki parkkiruudut ovat varattuja ja keskellä pihaa on auto parkissa, joka blokkaa ylärivistöstä 3 autoa (eivät pysty peruuttamaan pois) ja vasuririvistöstä 3 autoa. Ihmetyksen suuri kysymysmerkki leijuu pääni yläpuolella! Pihalla ei näy ketään ja auto on oikeasti siinä parkissa, wtf??!! Ystävällisesti jätän tuulilasiin viestin ja siirryn kotiini (olihan kello jo melkein 22, vaikka tiesinkin auton omistajan).

Aamulla starttasin uuteen päivään heti klo 7 parkkipaikalla. Lappu oli hävinnyt tuulilasista, ja hetken päästä auton omistaja tuli pihalle koiransa kanssa. Mitään sanomatta/tekemättä jatkoi lenkkeilyä, ja auto pänätti edelleen keskellä pihaa. Lähtiessäni jouduin peruuttamaan ajotielle asti, sillä normaalisti autoni saisi pihassa käännettyä (jostain kumman syystä nyt näin ei voinut tehdä).

Olenhan kokenut tämän saman autoilijan kanssa aikaisemminkin hänen parkkeeraustaitojaan. Aikaisemmin (kesä, kun parkkiruudut jopa näkyvät) hän oli parkkeerannut kahden varatun paikan keskelle, joten kaksi autoa joutui tienviereen. Tuolloin hän ei uskaltanut avata oveaan, vaikka koiran omistikin.

Tässä tilanteessa kuulutin maalaisjärkeä, sillä talon sivuseinustalle olisi saanut auton nätisti parkkiin (vaikka siinä ei ruutuja ollutkaan), ja auto ei olisi ollut kenenkään tiellä. Seinustalla paikkoja olisi ollut jopa 3 autolle, joten reunatilaa kyllä löytyi. Maalaisjärki ei tässä voittanut..

 

2. Olen joutunut olemaan paljon tekemisissä remontin/rakentamisen kanssa. Tässä esimerkissä sivustaseuraajana muille remonttimiehille. Talolla tehdään remonttia, aika perusteellista. Työmiehet ovat kyllä hyvin joustavia, ja tulevatkin sopimusten mukaan. Keittiössä olemme alkaneet ihmettelemään, missä ovat kaikki säilytyskulhot/rasiat, mihin voisi kannellisesti laittaa tavaraa jääkaappiin. Myöskin muita keittiövälineitä uupuu. Kävin etsimään litran teräsmittaa eräänä päivänä, ja mistään ei löytynyt (tavarat eivät yleensä ole niille omistetuilla paikoilla, mutta mittaa ei löytynyt koko keittiöstä). Kiroten siinä, joku kertoi nähneensä sellaisen miesten vessan/suihkun lattialla???????????????????????

Kävin katsomassa, ja siellä se oli paskaisena, jotain valkoista mössöä sisältäen. Mitta jäi sinne. Myöskin kahvikupeissa on välillä ollut jotain valkoista tavaraa, mikä on pitänyt rapsuttaa pois, jotta kuppi on saatu puhtaaksi. Remonttimiehet siis käyttävät seinien paikkaamiseen/maalaukseen/tapetointiin meidän keittiövälineitä! Hulluinta on, että ovat ammattilaisia, mutta minkäänlaisia sekoitusvälineitä heiltä ei löydy omastatakaa, ja nähtävästi ämpärit ja vadit, mitä siivouskomerosta löytyy eivät kelpaa niin hyvin kuin keittiöpurnukat. Voi elämä!

Maalaisjärki täysin kadoksissa! (On kuitenkin ilmoitettu, että mitä vateja voivat käyttää sekoitusvälineinä)

Eiköhän tässä ollut taas tarpeeksi esimerkkejä molempien sukupuolten maalaisjärjestä, mikä myöskin tukee stereotyyppejä - naiset eivät osaa ajaa autoa ja miehet ovat sikoja!! Kiitos ja kumarrus!